Kimondták: gyilkos a kanadai filmes

Mark Twitchell kanadai filmkészítőt bűnösnek találták Johnny Altinger meggyilkolásában. A vád szerint a férfi egy horrorfilmje forgatókönyve alapján végzett áldozatával, majd testét feldarabolta és egy csatornába dobta. A hetek óta folyó, nagy nyilvánosságot kapott ügyben április 13-án mondtak ítéletet az esküdtek.

A vádlott múlt héten bevallotta, hogy Altinger az ő keze által halt meg, de balesetről, nem pedig emberölésről beszélt. Twitchell verziójában Altinger és egy másik férfi garázsba csalogatása egy vonzó nővel való találka ürügyén arra szolgált volna, hogy a férfiak, előre megbeszélt internetes fórumokon, írjanak az őket ért támadásokról. A filmkészítő egy így létrejövö városi legendával keltette volna fel az érdeklődést horrofilmjei iránt. Vallomása szerint a számítógépén talált internetes napló, amely egy leendő sorozatgyilkos terveit rögzíti, bár önéletrajzi elemekre épül, nem a valóságot tükrözi. Az ügyész kérdéseire azt felelte, hogy senkit sem állt szándékában megölni és a gyilkosság után nem érzett dicsőséget, mint a naplóban szereplő tettes, hanem pánikba esett.

Az esküdtek elfogadták az ügyész véleményét, miszerint Twitchell notorius hazudozó, és vallomásának nem lehet hitelt adni.

Kummer Lívia

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »