Utakat zártak le a havazás miatt Háromszéken

Több megyei út is járhatatlanná vált Kovászna megyében az áprilisi havazás miatt. A megye legmagasabb lakott települése elszigetelődött a világtól.

A kiadós havazás miatt lezárták a Kovászna és Komandó közötti 121H megyei utat – közölte György Ervin, Kovászna megye kormánymegbízottja. A hóréteg vastagsága eléri a 70 centimétert. A nedves, nehéz hó több faágat letört, melyek több helyen leszakították az elektromos vezetéket, így Komandón jelenleg szünetel az áramszolgáltatás. A szakemberek hókotrókkal dolgoznak, hogy felszabadítsák az utat, illetve az áramszolgáltató vállalat több csapata is azon ügyködik, hogy visszaállítsák az áramellátást.

A munkálatokat nehezítette, hogy még szombat délelőtt is sűrűn havazott és erős szél fújt. Kisebb problémák voltak ugyanakkor a Kézdivásárhelyt Bákóval összekötő 11-es országúton: két fa dőlt az útra, ezeket feldarabolták és letolták az úttestrőll. A forgalom – téli körülmények között – mindkét irányban folyamatos..

Kitekintő / Székelyhon.ro

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »