Eskütétel Bukarestben

Először rendeztek állampolgári eskütételi ünnepséget pénteken Bukarestben a honosítást megkapó romániai magyarok egy csoportja számára.

Ez már a harmadik ilyen ünnepség Romániában, március közepén Csíkszeredá­ban Kö­vér László házelnök, valamint Kolozs­vá­ron Semjén Zsolt mi­niszterelnök-helyettes jelenlétében tett állampolgári esküt az igénylők egy része, köztük az erdélyi magyarság néhány neves vezető képviselője. A pénteken esküt tevők közül néhányan elmondták, hogy elsősorban a jövőbeni munkalehetőségek remé­nyében kérvényezték a magyar állampolgárságot. Egy sepsiszentgyörgyi fiatalember például elmondta: ha nem is a közeli jövőben, de szeretne majd Magyarországra, esetleg on­nan tovább is utazni. Egy Bu­ka­restben élő kézdivásárhelyi származású pár elárulta, hogy hamarosan szeretnének ideiglenesen áttelepülni Ma­gyar­országra, és ott egy darabig munkát vállalnának.

Háromszék

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »