Csalódást okozott a Google

Különböző egyszeri tételektől tisztítva, korrigálva, csinosítva és mentesítve sem haladta meg a Google egy részvényre eső profitja az elemzői konszenzust. A különbség mindössze négy centre rúgott a Bloomberg felmérése szerint (EPS: 8,08 vs. 8,12 dollár), ám a befektetők nem csupán emiatt kedvetlenedtek el.

A társaság negyedéves beszámolója szerint ugyanis az új vezérigazgató (Larry Page) szakított Eric Schmidt politikájával és további dolgozókat vett fel, valamint emelte az alkalmazottak fizetését, amely a negyedéves eredményt is nyomás alatt tartotta.

Vélhetően a működés költségnövekedésének mértéke az, amely kiverte a biztosítékot a piaci szereplők körében, hiszen Page saját elképzeléseit már korábban is vázolta. De nem tetszhetett a befektetőknek az sem, hogy a fokozódó piaci versenyben esetleg alulmaradhatnak a Facebookkal vagy az Apple-lel szemben.

A gyenge eredményt egyébként a márciusi japán eseményekkel is magyarázta a pénzügyi igazgató. Bár van összefüggés a két dolog között, ám megint csak egy olyan tényezőt találtak a vállalatvezetők, amelybe jolly jokerként kapaszkodhatnak majd. Érzésünk szerint ez a momentum még jó néhány vállalat első negyedéves gyorsjelentésében visszaköszön majd.

A Google részvényei egyébként 5%-ot meghaladó mértékben estek az elektronikus kereskedésben, amely a mostani hangulatot figyelembe véve a mai normál kereskedésben hasonló mértékű veszteséget prognosztizál.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »