Megalakult a nagybecskereki Nemzetiségi Tanács

Szerdán a nagybecskereki városházán megtartotta alakuló ülését az önkormányzat új összetételű Nemzetiségi Tanácsa, amelynek három tagja az itt élő nemzeti kisebbségeket (román, szlovák és magyar) képviseli, három pedig a többségi szerb nemzet soraiból való. Tagjai: Dinicu Vojin , Vjerka Hrubik , Kercsov Arnold , Veselin Lakatuš , Milan Zirojević és Gordana Boškov .

Lehetőség van a roma kisebbség számára is, hogy egy képviselőt delegáljon a tanácsba, de ezt egyelőre még nem tették meg. A többi – az összlakosságnak az egy százalékánál alacsonyabb létszámú – kisebbségek képviselői is részt vehetnek a tanács ülésein, de szavazati jog nélkül. A testület döntéseit konszenzussal hozzák. A tanács elnöke a következő egy évben Dinicu Vojin lesz, az alelnöki tisztséget pedig Vjerka Hrubik tölti be. Nagybecskereken az elsők között, több mint öt évvel ezelőtt alakult meg a Nemzetiségi Tanács.

Magyar Szó

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »