Szlota János a magyar jégkorong-válogatott mezében pózol

Április 29. és május 15. között kerül megrendezésre Szlovákiában a világ egyik legjelentősebb sporteseménye,  a jégkorong-világbajnokság. A hokiláz a politikusokat is mozgósította.

Április 29-én 16:15-kor Pozsonyban Németország–Oroszország, Kassán Svájc–Franciaország meccsekkel indul a torna. Még aznap jégre lépnek a házigazda szlovákok is, akik az újonc szlovénokkal mérkőzhetnek. A címvédő cseh válogatott a lettekkel kezd, a döntőnek május 15-én a 10 ezer férőhelyes Ondrej Nepela műjégpálya ad otthont Pozsonyban. A játékok egy 10 000 nézőt befogadó arénában zajlanak, melyet közel hatvanöt millió euró költségen építettek át. A kassai, jelenleg legmodernebb szlovák jégkorongcsarnok 8347 néző befogadására képes.

Az IIHF Világbajnokság csoportbeosztása:

A csoport: Oroszország, Szlovákia, Németország, SzlovéniaB csoport: Kanada, Svájc, Fehéroroszország, FranciaországC csoport: Svédország, USA, Norvégia, AusztriaD csoport: Finnország, Csehország, Lettország, Dánia

„Felvidék és Magyarország a magyaroké!”

A hokiláz a politikusokat is mozgósította, hiszen a Szlovák Nemzeti Párt elnöke Ján Slota szlovák válogatott mezben pózol az óriásplakátokon Vincent Lukáš egykori csehszlovák világbajnok jégkorongozóval.

Nemrégiben azonban egy olyan felvétel is napvilágot látott, amelyet minden bizonnyal internetes hackerek készítettek kihasználva Slota magyargyűlöletét. A nemzeti párt vezére és a Lukáš zöld színű magyar jégkorong-válogatott mezben pózol és a magyarországi Jobbik politikai párt felirata látható a plakáton, valamint a szlovák jégkorongozóknak való buzdítás helyett a Felvidék és Magyarország a magyaroké! feliratok láthatóak. A hab a tortán a két személy magyarosított neve is, hiszen Ján Slota Szlota János, míg Vincent Lukáš Lukács Vince lett.

Az egykori csehszlovák válogatott úgy fogalmazott, hogy bízik a szlovákok sikerében és a minden bizonnyal érmet szereznek majd bár erős nyomás nehezedik rájuk a bizonyítás miatt. Megjegyezte azt is, hogy minden bizonnyal több mérkőzést is Slota társaságában tekint majd meg Pozsonyban. A fotómontázzsal kapcsolatosan pedig úgy fogalmazott, hogy az csakis provokáció lehet.

A szlovák nyelvű Topky honlapon egyébként, ahol az említett fotómontázs is látható egy szavazáson dönthetnek az olvasók arról, hogy melyik mez áll jobban a két óriásplakáton szereplőnek. Eddig a magyar mezes kép vezet óriás előnnyel az eredeti szlovák válogatott mez mellett.

Kitekintő / Felvidék Ma

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »