Árpádsávos és magyar zászló miatt tett feljelentést Slota

A Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnöke feljelentést tett a főügyészségen, amiért a komáromi járásbeli Dunamocson egy családi házra egy magyar lobogót, illetve egy árpádsávos zászlót tűztek ki. Utóbbi Slota szerint a Jobbik zászlaja.

Ján Slota azért fordult a főügyészséghez, mert szerinte a zászlók kifüggesztése bűncselekményt valósíthat meg, mégpedig az alapvető emberi jogok eltiprására irányuló csoportok népszerűsítésének bűntettét – derül ki a párt honalpján közzétett közleményből.

A főügyészségi beadványban szerepel, hogy a komáromi járásbeli Dunamocs községben egy épülő családi házra „a Magyar Köztársaság és a nacionalista és soviniszta Jobbik poltikai párt“ zászlait függesztették ki. Rámutatnak, a zászlókat „nyilvánosan“ használták.

Az SNS ezért kéri, hogy az illetékes hatóságok indítsanak vizsgálatot, és állapítsák meg a törvénysértés tényét. Az ismeretlen tettes ellen szóló feljelentéshez két fotót is csatoltak.

A párt egyúttal közölte, hogy feljelentésüket azért tudták megtenni, mert szimpatizánsaik és „büszke szlovákok, akiknek fontos a Szlovák Köztársaság törvényeinek betartása“ felhívták az esetre a figyelmüket. Arra buzdítják támogatóikat, hogy a jövőben is küldjenek nekik „hasonló tippeket“, az SNS ezeket mindig „erélyesen és konstruktív módon fogja megoldani“.

Kitekintő / Bumm.sk

Friss hírek