Ezért szárnyal ennyire a forint

Április eleje óta kapott új erőre az érdeklődés a hazai eszközök iránt, amely széles palettát fed le. Nem csupán a magyar állampapírok iránt élénkült meg a kereslet, hanem a forint is nagyobb sebességbe váltott, emellett a MOL és az OTP párosa is újabb lendületet vett felfelé. Ez véleményünk szerint csak részben köszönhető annak, hogy a negyedév végével az eddig partvonalon állók visszatértek volna a hazai parkettre.

A sajtóhírek komoly PR-jelenlétről számolnak be külföldi befektetői körökben, amelyek ráadásul egy jól eladható sztorival kecsegtetnek (Széll Kálmán-terv, egészségesebb makropálya stb.). Véleményünk szerint inkább ez utóbbinak köszönhető a hirtelen jött érdeklődés, a történettel kapcsolatban azonban óvatosságra intünk.

Nem a befektetési sztori alapjaival kapcsolatban vannak aggályaink, hanem az elmúlt napokban látott tempó mértéke az, amely higgadtságra ösztökél bennünket. Ezalatt a néhány nap alatt ugyanis sem külföldön, sem belföldön nem változott annyit a politikai/gazdasági berendezkedés, ami ekkora fordulatot hozott volna a szentimentben. Ebből adódóan látunk még teret a ralira, de a felívelés sebessége vélhetően lassulni fog a következő hetekben. Mindazonáltal nem változott az a véleményünk, hogy a kottát továbbra is a külföldi piaci mozgások írják, így mindenképpen figyelemmel kell kísérni a globális eseményeket is.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »