A románok sokat olvasnak

A romániai internetezők 75 százaléka havonta legalább egyszer könyvet olvas – derült ki egy online könyvesbolt megrendelésére készült felmérésből – írja a manna.ro.

A romániai internetezők 23,1 százaléka igazi bibliofil: naponta olvasnak. 34,1 százalék heti egy-két órát olvas, 27,1 százalék heti kettő-négy órát, 19,7 százalék pedig több, mint négy órát hetente.

A felmérésben részt vevő 5500 személy 76 százaléka azért olvas, hogy tudását fejlessze, 71,2 százalék a szókincsét is fejleszteni kívánja ezáltal. 68,2 százalék szórakozásból, pihenésképpen olvas.

A válaszadók 48,2 százaléka szerint az olvasás segít a szakmai fejlődésben, 34,9 százalék pedig úgy véli, hogy az olvasás segít jobban megérteni a társadalmat, amelyben élünk.

Az olvasási kedv csökkenéséért a felmérésben részt vevők 83,1 százaléka az internetet, 68,1 százaléka a televíziót, 60,1 százaléka pedig az időhiányt teszi felelőssé.

A romániaiak nemcsak otthon olvasnak, hanem buszon (14 százalék), parkban (11 százalék) és munkahelyen (17 százalék) is.

A válaszadók 57 százaléka a nyomtatott könyveket részesíti előnyben, 24 százalék ha teheti, elektronikus könyvet választ, 5 százalék pedig hangoskönyvet.

Végül a műfajokról: 41 százalék olvas szépirodalmat, 38,9 százalék szakkönyveket, 36 százalék pedig személyiségfejlesztő könyveket olvas szívesen. Legkeresettebbek a sci-fik (16,3 százalék) és az életrajzi jellegű művek (15,5 százalék).

Manna.ro

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »