Slota: korlátozni kell az érintkezést a magyarokkal

Ján Slota SNS-vezér ízléstelennek és meglepőnek nevezte a Smer-SD kezdeményezését, hogy a szlovák kormány tegyen konkrét lépéseket Magyarország Szlovákiával kapcsolatos politikája terén.

“Már sokkal korábban hallgatniuk kellett volna ránk, és akkor nem kéne ma itt csinálniuk a színházat. A Smernek nem kellett volna a közelmúltban kollaborálnia az MKP-val, sem a Híddal, és akkor ma, amikor már talán megállíthatatlan a magyar henger, nem kellene a Megváltó képében tetszelegniük. A Smer miért most akarja felfedezni Amerikát? Miért nem hallgattak meg minket a kormánykoalíciónk idején, sőt, épp ellenkezőleg, puhították a nézeteinket és azokat radikálisoknak nevezték. Mindenkinek bocsánatot kellene kérnie tőlünk, és végre komolyan venni a magyarok politikáját” – így Slota.

A pártvezér szerint, ha a Magyarország terjeszkedésével kapcsolatos problémát korábban megragadják, sok dolgot és a feszültségkeltést is el lehetett volna kerülni, amit Magyarország folyamatosan cselekszik. “Ha a szlovák kormány továbbra is engedelmeskedik, akkor még tovább jönnek! Nyilvánvaló, hogy Magyarország elszakítaná Dél-Szlovákiát és magához csatolná. Bevezetnék a magyar nyelvet Szlovákiában, likvidálnák a szlovák államiságot és destabilizálnák egész Közép-Európát” – folytatta állásfoglalásában. Hozzátette, örül viszont annak, hogy Robert Fico és pártja megértette Orbán Viktorék szándékát, és hogy egy olyan diktatórikus párt, mint a Fidesz, elfogadhatatlan manapság.

Az SNS három dolgot javasol, hogy ne kelljen nap mint nap reagálni arra, hogy Magyarország ismét Szlovákia belügyeibe avatkozott. A szlovák külügyminisztériumnak azonnal vissza kellene hívnia Szlovákia budapesti nagykövetét, meg kellene szüntetni a két ország jószomszédi viszonyáról kötött szerződést, “amit Magyarország felrúgott”, és korlátozni a két ország határán átívelő érintkezést. Emellett népszavazást kellene kiírni arra, hogy Szlovákiában az egyetlen állam- és hivatalos nyelv a szlovák.

Parameter.sk

Friss hírek