Horrornaplót találtak a kanadai filmes számítógépén

A rendőrség lefoglalta és szakemberek segítségével átvizsgálta Mark Twitchell laptopját, akit Johnny Altinger meggyilkolásával vádolnak. A gépen lévő, napló-szerűen megírt anyag egy leendő sorozatgyilkos terveit rögzíti hátborzongató részletességgel.

A hordozható számítógépen talált 42 oldalas iromány egy sorozatgyilkos naplóját idézi. „Vajon igazi?” tette fel a kérdést a The Edmonton Journal riportere. A tanúvallomások előrehaladtával egyre valószínűbbnek látszik, hogy Twitchell saját élményeit írta meg benne. A főszereplő egy házasságtörő férfi, aki „elkötelezi magát” a sorozatgyilkosság mellett. A bűntett feltételezett időpontjában a filmrendezőnek – felesége mellett – egy barátnője is volt. További önéletrajzi motívum lehet, hogy a napló szereplőjét megbírságolják gyorshajtásért. A héten tanúskodott az a rendőr, aki a vádlottat gyorshajtásért állította meg Altinger elűnését néhány nappal megelőzően. Annak ellenére, hogy Twitchellre „csak” egy gyilkosságot próbálnak rábizonyítani, a szomszédok vallomása szerint egy másik férfira is rátámadott, aki azonban szerencsésen elmenekült. A szóban forgó személyt később hallgatja meg a bíróság.

Mark Twitchell a vádirat szerint 2008 októberében gyilkolta meg Johnny Altingert. Nőnek adva ki magát egy társkereső oldalon egy garázsba csalta áldozatát, ahol végzett vele, majd a testet feldarabolta és a csatornába dobta.

Kummer Lívia

Friss hírek