Slota az osztrák Szabadságpárttal barátkozik

Bécsben találkozott az osztrák Szabadságpárt és a Szlovák Nemzeti Párt csúcsvezetése. Sok közös európai témát találtak.

Ján Slota elnököt Andrej Danko alelnök kísérte el a tanácskozásra, a meghívókat Heinz-Christian Strache elnök és Martin Graff, az osztrák parlament alelnöke képviselte.

A nemzeti párt szóvivője, Jana Benková úgy tájékoztatta a TASR hírügynökséget, hogy sok közös témát talált a két politikai erő. Slota a tanácskozás után kijelentette: folytatják az együttműködést nem csupán pártok szintjén, hane maz Európai Unióban is.

Sok közös európai témát találtak. Például az ázsiai és afrikai bevándorlók ellenőrizetlen beáramlásának, az euróövezetben várható destabilizációjának, vagy az EU válságkezelő politikájának bírálatában is egyetértettek.

Strache és Slota együtt erősítette meg: a nemzeti pártokat az EU-ban a média agyonhallgatja és elnyomja, véleményüket elferdítve tolmácsolja, ezért is szükséges, hogy az eddiginél jobban összefogjanak európai szinten is.

Kitekintő / Felvidék Ma

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »