Pályázati lehetőség a magyar KKV-szektornak

A KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdálkodásért a CSR Piac pályázat keretében azokat a hazai kis-, közép- és nagyvállalatokat keresi, akik felelősséget éreznek a környezetért és társadalomért, munkavállalóikért és fogyasztóikért. A CSR Piacon a vállalatoknak lehetőségük nyílik megismerkedni a társadalmilag felelősen működő szervezetek jó gyakorlataival, bemutatni CSR intézkedéseiket, illetve, hogy valóban felelős vállalatként működnek. A pályázatok benyújtásának új határideje április 1.

CSR Piac Magyarországon először 2009-ben került megrendezésre. A majdnem 50 érdeklődő közül 41 vállalat kapott lehetőséget arra, hogy kiállíthassa a vállalatoknál felmerült problémákra vonatkozó megoldásait a piacon. Mivel egy vállalat több intézkedéssel is indulhatott, a 41 vállalat összesen 67 jó gyakorlatot mutatott be.

A rendezvény kis standokból áll, ahol vállalati szakemberek várják az érdeklődőket, hogy bemutathassák saját megvalósított esettanulmányaikat. A KÖVET Egyesület által idén is megrendezésre kerül a CSR Piac. A jelentkezés határidejét 2011. április 1-ig meghosszabbították, remélve, hogy idén is a vártnál nagyobb lesz az érdeklődők száma. Pályázni két kategóriában lehet: az egyik a Valóban Felelős Vállalat, a másik a CSR intézkedések. Az első kategóriában egy mélyebb stratégiai megközelítést várnak a szervezők, a CSR intézkedések terén pedig kifejezetten egy-egy szakterületen, a működés egy dimenziójában megvalósult jó gyakorlatot kell bemutatnia a vállalatoknak.

Kitekintő / Euractiv.hu

Friss hírek

Védelmi ipari program indulhat jövőre az unióban

Kihívást jelent az EU azon ígéretének teljesítése, mely szerint tavaszig leszállít egymillió 155 milliméteres lőszert Ukrajnának, a vállalás teljesítése "valamivel több időt vesz igénybe" - közölte Charles Michel, az Európai Tanács elnöke Brüsszelben, az Európai Védelmi Ügynökség éves konferenciáján.

Read More »