Négy év börtön a honfoglalási emlékmű felgyújtóinak

Az ukrán ügyészség négy év letöltendő szabadságvesztés kiszabását javasolja az elkészült vádiratban a vereckei magyar honfoglalási emlékmű meggyalázóira.

A Kárpátalja Megyei Ügyészség lezárta a nyomozást, és benyújtotta a bíróságnak a vádiratot az ukrán nacionalista Szvoboda Országos Szövetség három kárpátaljai vezetője ügyében, akik a vád szerint ez év február 19-ére virradó éjjel csoportosan, előre megfontolt szándékkal gyúlékony folyadék és használt autógumik segítségével felgyújtották a Vereckei-hágón létesített magyar honfoglalási emlékművet. Az elkészült szakértői vélemény szerint a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség kezelésében lévő emlékjelben a tűz következtében 42 583 hrivnya (több mint 1 millió forint) értékű kár keletkezett.

Azt követően, hogy a tetteseket közvetlenül a gyújtogatás helyszíne közelében elfogta a rendőrség, és 48 órán keresztül őrizetben tartotta, majd a tettük beismerését követően bűnvádi eljárás indult ellenük, az ukrán nacionalista szervezetek és sajtóorgánumok valóságos hősökké kiáltották ki az elkövetőket, akik szerintük jogosan léptek fel az ukrán nép érdekében a magyar szeparatista törekvésekkel szemben.A bíróság várhatóan egy hónapon belül mond ítéletet első fokon a gyújtogatók ügyében.

Kárpátinfo.net

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »