Medvegyevnél vendégeskedett a Deep Purple

Dmitrij Medvegyev orosz államfő kedden március 22-én vendégül látta a Gorki rezidenciájában  a kedvenc együttesét, a Deep Purplet. Az 1968-ban létrejött angol zenekar a rock és a heavy metal veteránjának számít, Moszkvába is egy újabb koncertjük miatt jöttek. A március 23-ai moszkvai koncertjük előtt azonban meghívást kaptak az orosz elnökhöz.

Dmitrij Medvegyev bevallotta, hogy már több mint 30 éve a Deep Purple rajongója, és visszaemlékezett arra, ahogy az iskolai diszkóban az ő számaikat játszatta. A szerdai koncerten Medvegyev nem tudott megjelenni, de mint mondta, ez idáig már négyszer volt kedvenc együttese koncertjein.

„Önök igazi zenei kultúrát terjesztenek, és segítenek megérteni az ifjúságnak, mi is az a rock-zene” – mondta Medvegyev.

A Deep Purple dobosa, Ian Paice dobverőket ajándékozott az orosz államfőnek, majd mindannyian elvonultak teázni. Emellett Medvegyev azt is megígérte nekik, hogy valami mással is megkínálja majd őket, miután az újságírók elhagyták a rezidenciát, írta az Interfax orosz hírügynökség.

Anton Bendarzsevszkij

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »