Eladhatják az ukrán Naftogáz egy részét

Az ukrán Naftogaz részvényeinek egy részét értékesíthetik a nemzetközi tőzsdéken – erről a lehetőségről maga az elnök, Viktor Janukovics beszélt a hét elején, az ukrán gazdasági reformokért felelős bizottság ülésén, értesült az UNIAN. A Naftogaz ukrán állami vállalat a gáz kitermelését, szállítását és feldolgozását végzi Ukrajnában, de a gazdasági válság óta rendkívül gyenge mutatókkal zárt, és 2009-ben a csőd szélére került. 2010-ben a vállalat 21,4 milliárd hrivnyás (1,8 milliárd eurós) veszteséggel zárt.

A Naftogaz válságos helyzete miatt dönthetett úgy az ukrán vezetés, hogy eladják egy részét, arról azonban nincs információ, hogy mennyi részvényről van pontosan szó, írja a Lenta.ru orosz lap. Janukovics szerint egy új befektető javíthatná a vállalat helyzetét, és gazdasági stabilitást hozhat.

Anton Bendarzsevszkij

Friss hírek

Piaci körkép: kitörés határán a DAX index

A DAX helyzete nem sokat változott tegnaphoz képest, de van esély az index kitörésére eddigi kereskedési sávjából, miután ismét ennek felső határát teszteli. Ezt a területet az overbalance-szerkezet felső határa is jelöli, így áttörése trendfordulóra utalhat.

Read More »