Kutyamészárlások: módosították az állatvédelmi törvényt

Közel egy éve, 2010 áprilisában egy szánhúzókat bérbe adó Outdoor Adventures nevű cég üzemeltetője száz kutyája likvidálását rendelte el, mert az állatok tartása többé nem volt kifizetődő. Az ügyre akkor derült fény, mikor a cég alkalmazottja, aki a mészárlást kivitelezte, biztosítójához fordult, hogy az megtérítse poszttraumatikus szindrómájának kezelési díját. Az Állatvédő Liga (SPCA) eljárást indított a cégvezető ellen, de a nyomozás menetét lassítja, hogy a maradványokat még nem lehetett feltárni a fagyott földből.

British Columbia törvényhozói fontolóra vették az állatkínzást büntető törvények módosítását, hogy hasonló esetek ne ismétlődhessenek meg. Dr Terry Laket, területi képviselőt bízták meg az állatvédelmi törvényekkel kapcsolatos jelentés elkészítésével, amely egy szánhúzókra vonatkozó részt is fog tartalmazni. Bár az Outdoor Adventures ügyével  Dr Lake külön nem foglalkozik, szeretne kidolgozni egy olyan útmutatót, amely a jövőben segítené a kiöregedett vagy sportra nem használható kutyák elhelyezését és örökbe adását.

Kummer Lívia

Friss hírek

Meglepetést okozott a francia előválasztás

Valérie Pécresse, a Párizs körüli Ile-de-France régió elnöke és Eric Ciotti dél-franciaországi képviselő jutott tovább csütörtökön a francia jobbközép Köztársaságiak (LR) államfőjelölt-választó szavazásának második fordulójába; előbbi a párt liberálisabb szárnyához, míg az utóbbi a legjobboldalibb, bevándorlásellenes szárnyához tartozik.

Read More »

Leave a Reply