Megtartaná a kormány az államosított részvényeket

Fellegi Tamás, Fejlesztési miniszter tegnap adott interjújában arról beszélt az InfoRádiónak, hogy a kormány várhatóan hosszabb távon is megtarthatja tulajdonában azokat a stratégiai fontosságú részvényeket, amelyek a magánnyugdíj pénztári portfóliókból kerültek az állami alapba. Mint Fellegi hangsúlyozta, a kormány egyelőre vizsgálja az összetételét az állami kezelésbe került vagyonelemnek, és ezt követően alakítja ki stratégiáját, de a tervek szerint egy külön vagyongazdálkodási formában kapnának helyet az Államadósság Kezelő Központon belül azok a részvények, amelyek stratégiainak minősített magyar vállalatokban vannak, tehát ezeket nem vezetik azonnal a piacra.

Fellegi nevesítette is ezeket a cégeket, így a MOL, OTP és a Richter részvényeiről lenne szó. Fellegi hozzátette, hogy a kormány törekvése, hogy az állam továbbra is gazdálkodni tudjon ezekkel a részvényekkel. Egyelőre nem tudni sokat a kormány stratégiájáról, ugyanis még azt sem látni, hogy milyen vagyonelemek, milyen arányban kerülhettek állami felügyelet alá. Ami biztos, hogy az állampapírokat bevonják, ami az adósságcsökkentéshez kell. Viszont a költségvetési törvény szerint a nyugdíjbiztosítási alap az idei évre 530 milliárd forintos bevétellel kalkulál innen, vagyis ezt valamilyen formában készpénzként elő kell teremteni.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »