Mégis kiengedték Brüsszelbe Timosenkót

Hosszas huzavona után az ukrán Főügyészség mégis úgy döntött, hogy a volt ukrán miniszterelnök Julija Timosenko kimehet három napra Brüsszelbe, írja a RIA orosz hírügynökség. A jelenleg ellenzékben lévő ukrán politikusnő ellen jelenleg két büntetőeljárás is folyik, és nem hagyhatja el az országot.

Timosenko korábban már kért engedélyt arra, hogy Brüsszelbe mehessen, ám akkor megtagadták tőle azt, arra hivatkozva, hogy fennáll az esély annak, hogy nem fog visszatérni az országba, és így elkerülheti a lehetséges felelősségre vonást. Maga Timosenko tagadta azt, hogy végleg el akarná hagyni a hazáját.

Végül a Főügyészség úgy döntött, hogy Timosenko mehet, így a volt ukrán miniszterelnök is ott lesz Brüsszelben az Európai Néppárt március 23-25-én tartott kongresszusán.

Julija Timosenko volt kormányának két tagja is politikai menedéket kért az utóbbi hónapokban: Mihail Pozsivanov, az ukrán Állami Tartalék Bizottság volt elnöke és a gazdasági minisztérium volt miniszter-helyettese. Ő Ausztriában kért politikai menedéket, volt kollégája, exgazdasági miniszter Bogdan Danyilisin pedig Csehországban. Mindekettőjük ellen büntetőeljárás folyik.

Anton Bendarzsevszkij

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »