Rács mögött marad Kézdivásárhely polgármestere

A Kovászna Megyei Törvényszék elutasította Rácz Károly kézdivásárhelyi polgármester fellebbezését, a brassói táblabíróság pedig megerősítette a 29 napos előzetes letartóztatásról szóló döntését. A román korrupcióellenes ügyészség (DNA) ugyanis a múlt héten őrizetbe vette az elöljárót kenőpénz elfogadásának gyanújával.

A DNA közleménye szerint a polgármester több rendben fogadott el kenőpénzt egy kereskedelmi cég képviselőjétől. Sorin Vidican védőügyvéd a sajtónak elmondta: a bíróság indoklásában nincsenek meggyőző bizonyítékok arra, hogy ügyfele veszélyt jelentene a közbiztonságra, de a vizsgálat ideje alatt őrizetben kell tartani. Szerinte arra sincs elegendő bizonyíték, hogy Rácz csúszópénzt fogadott volna el. Kulcsár Terza József, a Magyar Polgári Párt (MPP) Kovászna megyei elnöke részt vett a szerdai tárgyaláson, elmondása szerint a polgármester ártatlannak vallotta magát, és politikai játszmát sejt a letartóztatása mögött.

Paprika Rádió

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »