Hatékonyabb védelmet követel a VMSZ

A VMSZ értetlenül áll a felháborító méretekben elszaporodott lopásokkal, betörésekkel szembeni erélytelen állami fellépés előtt. Az egyre aggasztóbb közbiztonsági helyzet kapcsán levélben fordultunk Snežana Malović, igazságügyminiszterhez és Ivica Dačić, belügyminiszterhez.

A polgárok biztonságérzetének visszaállítása érdekében a VMSZ elengedhetetlennek tartja, hogy a rendőrség nagyságrendekkel hatékonyabban lépjen fel az elkövetők felderítése és a bűncselekmények megelőzése érdekében. Az alacsony értékre elkövetett lopás 15 ezer dináros összeghatárának jelentős csökkentése céljából indítványoztuk a képviselőházban a Büntetőtörvényköny rendelkezéseinek módosítását. Javasoljuk továbbá, hogy a magánterületre való belépéssel elkövetett lopást minden esetben szabadságvesztéssel büntesse a törvény.

A VMSZ egyúttal arra kéri a lakosságot, hogy ne vegyen részt olyan, törvényes alapot nélkülőző kezdeményezésekben, amelyek az állam bűnüldözési vagy igazságszolgáltatási feladatait szándékoznak helyettesíteni

Vajdaságma.info

Friss hírek

Kinek ajánlott a hajbeültetés? (x)

A kopaszodás nem visszafordítható folyamat, így a hajbeültetés bizonyul az egyetlen hatékony megoldásnak a problémára megszüntetésére. Felmerülhet azonban a kérdés, hogy alkalmasak vagyunk-e egyáltalán a beavatkozásra, illetve hogy milyen kritériumoknak kell megfelelnünk. 

Read More »