Elmarad a szlovák parlament soron kívüli ülése

Mint az várható volt, a parlament plénuma nem szavazta meg a Smer-SD frakció javaslatára összehívott 15. soron kívüli ülés napirendjét, így tehát a tanácskozás elmarad. 125-en jelentek meg a képviselők közül, de csak 58-an támogatták annak programját.

A programjavaslat három pontból állt. Az első a 92/1991-es privatizációs törvényt érintette, s megtiltotta volna a hőszolgáltatók állami kézben lévő tulajdonhányadának eladását. A második javaslat a 222/2004-es áfa-törvényt módosította volna úgy, hogy újra 19 százalékos általános forgalmi adót kívánt bevezetni, az őstermelők által értékesített terményekre pedig visszahozta volna a kedvezményes, 6 százalékos áfát. A harmadik, új javaslat bankadót vezetett volna be az áfa-csökkentés miatti források ellentételezésére. Mivel azonban a koalíciós pártok előre jelezték, hogy nem kívánnak vitát ilyen javaslatokról, a napirend leszavazásával ezt sikeresen meg is akadályozták.

A Smer frakciója annyit tehetett, hogy az elnöki asztal előtt két képviselője transzparensen mutatta be, hogyan emelkedtek idén az élelmiszerárak Szlovákiában. A grafikon természetesen azt ábrázolta, miként alakultak az árak a Fico-, és hogyan növekedtek a Radičová-kormány idején.

Felvidek.ma

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »