Átalakítanák a chilei felsőoktatási rendszert

A chilei állami és magánegyetemek képviselőivel, egyetemisták szövetségével karöltve kezdte meg a munkát az Oktatási Minisztérium képviselő csoportja, hogy közösen dolgozzák ki a felsőoktatási rendszer jövőbeni struktúráját. A santiagoi egyetem rektora, Juan Manuel Zolezzi elmondta, hogy „azért dolgozunk, hogy egy jobb felsőoktatási rendszert biztosítsunk Chile számára”, írja a La Tercera.

A tárgyalásokon napirendre kerül többek között a felsőoktatás szerepe, az állami támogatási rendszer, a társadalomtudományok  és a tudományos kutatás fontossága. Ha minden a tervek szerint halad, nyárra elkészülhet a végleges tervezet is.

A legelső megbeszélés alkalmával, ahol az összes résztvevő képviseltette magát, Zolezzi hozzátette, hogy a tárgyalássorozatnak igen nagy a tétje, a cél az, hogy egy hatékonyabb oktatási rendszert hozzanak létre az országban. A Rektori Tanács képviselője szerint a chilei felsőoktatási rendszer egyáltalán nem rossz, de figyelembe kell venniük az elmúlt 20-30 év változásait az említett tudományok kapcsán.

Sándor Nóra

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »