Amerikába menekült a mexikói rendőrfőnök

Marisol Valles Garcia, akit tavaly neveztek ki a mexikói Praxedis G. Guerrero rendőrfőnöki posztjára, március 2-án ötnapos szabadságot kért, de azóta sem tért vissza szolgálati helyére, ezért elbocsátották állásából. A fiatal nő hivatalos, menedék iránti kérelmet nyújtott be az Egyesült Államokban az őt ért halálos fenyegetések és elrablására tett kísérlet miatt. A hírt mexikói és amerikai hatóságok megerősítették, tartózkodási helyéről azonban nem voltak hajlandóak többet elárulni  biztonsági okok miatt – írta a The Washington Post szerdai számában. 

A kriminológiát hallgató fiatal rendőrnő világszerte az újságok címlapjaira került miután tavaly októberben elvállalta az erőszak által sújtott kis település rendőrfőnöki posztját, s ekkor még a helyi bűnözők elleni ambiciózus terveiről számolt be. A média Mexikó legbátrabb nőjének nevezte, miután ő volt az egyetlen, aki elvállalta a megbízatást. A mexikói-amerikai határtól alig egy mérföldnyire fekvő település egykor csendes kisváros volt, lakossága azonban az elmúlt öt évben felére csökkent. Két rivális drogkartell folytat harcot a kábítószer útvonalat jelentő autópálya feletti ellenőrzés megszerzésének jogáért. A bandák háborújának gyakran esnek áldozatul ártatlan civilek és rendőrök egyaránt, a rendőrnő elődjét szintén lelőtték. 

Perényi Krisztián

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »