Pénzelik a romákat, hogy hazatelepüljenek

15 ezer eurót fizetnének minden milánói roma családnak, amely hajlandó lenne hazatelepülni Romániába – adja hírül a La Repubblica internetes oldala.

Az olaszok így próbálják felszámolni a milánói Triboniano romatelepet. A hatóságok szerint 40 család (körülbelül 150-200 személy) már elfogadta az ajánlatot.

A kezdeményezést abból a 13 millió eurós alapból finanszíroznák, amelyet az olasz belügyminisztérium a romakérdés megoldására különített el.

„Azok a családok, amelyek részt vesznek a projektben, 1500 eurót kapnak a hazaútra Romániába, havi 200 eurós járadékot egy vagy két évig, külön segélyt egy romániai munkahelyre való beilleszkedéshez, és tőkét a romániai otthonuk felépítéséhez vagy restaurálásához” – mondta el Alberto Piatti, az akciót kezdeményező AVSI civil szervezet főtitkára.

Manna.ro

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »