Amerika elvesztette az információs háborút Clinton szerint

Üzeneteit eltorzítja a populáris kultúra és háttérbe szorítják az arab nyelvű hírcsatornák, mint az al-Dzsazíra.

Hillary Clinton amerikai külügyminiszter szerdán a szenátus külügyi bizottsága előtt arról beszélt, hogy Amerika elvesztette a világ közvéleményének megnyeréséért vívott háborút, üzeneteit eltorzítja a populáris kultúra és háttérbe szorítják az arab nyelvű hírcsatornák, mint az al-Dzsazíra.

Clinton utalt a hidegháborús időszak sikeres amerikai propagandájára, amely emberek százmillióit érte el, ezzel hozzájárult a kommunizmus összeomlásához. Ezt követően azonban csökkentették a költségvetési támogatást, amely kommunikációs szempontból hatalmas károkat okozott, miközben Kína és Oroszország többnyelvű televíziós hálózatot hozott létre.  

Ennek ellensúlyozására, valamint a közelmúlt közel-keleti és észak-afrikai eseményeinek hatására az adminisztráció az internetes közösségi oldalakra helyezte a hangsúlyt és farszi, valamint arab nyelvű Twitter-oldalakat is indított. 

Hillary Clinton már idén februárban felemelte szavát az internet szabadsága mellett, az adminisztráció ennek segítésére projektek keretében 30 millió dollárt szán. A külügyminiszter azonban felhívta a figyelmet a hagyományos média, így a televízió és a rádió egyes társadalmi csoportokra gyakorolt jelentős hatására is – írta a The Washington Post.

Perényi Krisztián

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »