Ismét igényelhető a Magyar igazolvány Kárpátalján

Hétfőn újraindult a Magyar igazolvánnyal kapcsolatos ügyintézés, tájékoztatta a Kárpáti Igaz Szót  Szalipszki Endre, a Magyar Köztársaság ungvári külképviseletének konzulja.

„A Magyar igazolvánnyal kapcsolatos ügyek intézésére az ungvári főkonzulátust jelölték ki – mondja Szalipszki Endre. – Mindehhez elegendő személyi és műszaki kapacitás áll rendelkezésre. Hangsúlyoznám, hogy immár több mint fél év telt el, mióta leállt a korábbi gyakorlat. Éppen ezért mindenkinek, aki korábban igazolványt vagy betétlapot igényelt, ismét jelentkeznie kell. Nem vehetjük figyelembe a korábban beadott kérelmeket, ugyanis változások történhettek például a lakcím tekintetében. Emellett az előírás szerint – a schengeni vízum igényléséhez hasonlóan – három hónapnál régebbi fényképeket sem fogadhatunk el.”

A konzul szerint a korábbi gyakorlathoz képest jóval korábban kaphatják meg az ügyfelek az igazolványt. Nem kell hónapokat várni, hiszen a kérvény útja az előző folyamathoz képest rövidebb: a főkonzulátusról egyenesen Budapestre kerül elbírálásra.

Kitekintő / Kárpáti Igaz Szó

Friss hírek