Kadirov marad Csecsenföld élén

Dmitrij Medvegyev orosz államfő február 28-án nevezte ki több oroszországi régió kormányzóját is, tájékoztat a Lenta.ru. Az elnök az Egységes Oroszország párt által összeállított listáról választhatta ki a jelölteket. Csecsenföld élére Medvegyev végül azt a Kadirovot választotta, akinek mandátuma 2011 folyamán járt volna le és már 2007 óta tölti be a posztot.

Az Egyesült Oroszország által ajánlott jelöltek között szerepelt még Groznij jelenlegi polgármestere Muszlim Kucsijev, valamint a grozniji önkormányzati régió vezetője Saida Hamaldajev. Az elnök döntése azonban a régiót jelenleg is kormányzó Kadirovra esett, aki jó viszonyban van Putyin miniszterelnökkel, valamint Medvegyevvel is.

Kadirov a napokban egy interjúban hevesen kikelt a nyugati média ellen, amely véleménye szerint minden csecsent terroristaként állít be. A vezető elsőszámú céljai között szerepel a terrorizmus felszámolása és a régió arculatának javítása.

A Csecsen Köztársaság vezetőjén kívül Medvegyev még három másik régió kormányzóját nevezte ki egyidejűleg. Ezek Karacsáj-Cserkeszföld, Uljanovszk régió, valamint Kamcsatka térsége.

Rózsa József

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »