Sikertelen terrorista-támadás Grúziában

Bombát találtak a grúz hatóságok Tbilisziben, az Imedi televízió székházánál február utolsó hetében, 23-án. A Lenta.ru két szerkezetről számolt be, az egyiket a munkatársaknak fenntartott parkolóban, a másikat az épülettől tizenöt méterre helyezték el.

A RIA Novosztyi február 24-én, csütörtökön már három robbanóeszközről tudósított. A bombák RDX és szögek kombinációjából álltak, a hatástalanításuk azután kezdődött meg, hogy a dolgozókat evakuálták és a járműveket eltávolították a helyszínről.

A televízió nyilatkozata szerint a robbantás megelőzése a Grúziában terrorista támadások elkövetésével vádolt Merab Kolbaj elfogásának köszönhető, akit a grúziai hatóságok néhány nappal korábban őrizetben vettek és kihallgattak.

Az országban 2010-ben több merénylet történt, többek között a Tbilisziben található amerikai nagykövetség, vasúti célpontok, és az ellenzéki Munkáspárt épülete ellen. Az esetek nagy részében nem voltak áldozatok. A RIA Novosztyi szerint a hatóságok letartóztattak kilenc gyanúsítottat, akiket a támadások végrehajtásával és a robbanóanyag beszerzésével vádolnak. További két férfit keresnek, az egyikük Jevgenyij Boriszov, egy orosz tiszt, akit a robbantások megszervezésével hoznak kapcsolatba. Oroszország tagadja Boriszov részvételét a terrorcselekményekben.

Arany Anett

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »