Newt Gingrich hamarosan bejelenti, indul-e az elnöki posztért

A republikánus Newt Gingrich, az amerikai képviselőház korábbi elnöke a közelmúltban több fórumon is bejelentette ún. feltáró bizottságot hoz létre és két héten belül bejelenti az elnökjelöltséggel kapcsolatos szándékait – számolt be a The Washington Post. Gingrich hónapok óta nyilvánosan fontolgatja indulását, tavaly decemberben február végére vagy március elejére ígért hivatalos döntést. Más sajtóhírek szerint ugyanakkor Gingrich megkezdte négy üzleti érdekeltségének átadását, amelyek politikai hátrányt jelentenének számára egy kampány során.

A feltáró bizottság az amerikai választási politika intézménye, közvélemény kutatások, telefonos felmérések és kampánykörutak révén vizsgálja a lehetséges jelölt támogatottságát, népszerűségét, hogy megállapítsa, induljon-e az elnöki posztért vagy más választott hivatalért. 

Perényi Krisztián

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »