Több ezer sérült a bolíviai földcsuszamlásban

A bolíviai heves esőzések miatt a hétvégén mintegy 80-100 hektárnyi terület vált a semmivel egyenlővé La Pazban, írja a La Tercera. A legkritikusabb térség a Valle de las Flores szektor. Luis Revilla polgármester szerint a térségben több, mint 800 épületben keletkezett jelentős kár. „Az országutak úgy festenek, mint a puzzle darabkák, a károk számottevőek”.

A károsultakat a rokonaiknál, illetve iskolákban és sportközpontokban létrehozott ideiglenes szállásokon helyezték el.

Egy szemtanú szerint: „Szombaton szinte egész nap esett. Éjjel már hallani lehetett a morajlást, kirohantunk a házból, és mindenhol kiabáló emberek voltak. Ezután elsüllyedt a föld, és a házak sorra dőltek le”, számolt be az egyik szemtanú a földcsuszamlásról.

A környék egyelőre megközelíthetetlen, a szombat óta tartó intenzív esőzések miatt ráadásul a folyók is megáradtak.

Sándor Nóra

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »