Főrendőröket menesztett Medvegyev

Kirúgta az orosz rendőrség több vezető beosztású tagját Medvegyev. Korábban már több kormányzó és hivatalnok is távozott pozíciójából.

Az orosz rendőrség hét tábornokát és egy ezredesét menesztette az orosz államfő, Dmitrij Medvegyev február 25-ei, pénteki határozatával. A közlemény szerint a rendőrség vezetői „önként távoztak”, ám az egésznek a hátterében az Oroszországban idén bevezetésre kerülő rendőrségi reform.

A menesztett tisztviselők Oroszország különböző kormányzóságainak a vezetői voltak, de köztük van a főváros, Moszkva rendvédelmi szerveinek a helyettes vezetője, Alekszandr Ivanov, illetve az orosz Belügyminisztérium főnyomozója Valerij Matyusin.

Számos elemző a jelenlegi menesztéseket nem csak a rendőrségi reformmal hozza párhuzamba, hanem Medvegyev utóbbi hónapokban elindított folyamatával: az orosz elnök az utóbbi időben számos még Putyin idején hivatalba állított kormányzótól, és vezető hivatalnoktól is megvált.

Anton Bendarzsevszkij

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »