Szerdán ünnepelték a Honvédők Napját Oroszországban

Dmitrij Medvegyev orosz elnök, Vlagyimir Putyin miniszterelnökkel, Anatolij Szergyukov védelmi miniszterrel és a Nagy Honvédő Háború – azaz a Második Világháború – veteránjaival közösen helyezett el koszorút a Kreml közelében található Ismeretlen Katona sírjánál az Oroszországban ünnepelt Honvédők Napja alkalmából. 

Az ünnepnap 1922-ben került először megrendezésre, mint a Vörös Hadsereg napja. A Nagy Honvédő Hábórú lezárulásával, 1949-ben a Szovjet Hadsereg és Flotta Napjává nevezték át. 1995-től viseli ma is használatos nevét a Honvédők Napja, mely 2002-től nem csupán nemzeti szünnap, de egyben „férfinap” is Oroszországban – ahol minden férfi hadköteles.  

A Szovjetunió számos volt tagköztársaságában, így például Moldovában, Örményországban civilek és katonatisztek egyaránt nagyszámban emlékeztek meg a katonai konfliktusokban elesettekről – adta hírül a Ria Novosztyi orosz hírügynökség. 

Molnár Gergely

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »