Nem megbízhatóak a növekedési adatok

Cristina Fernández de Kirchner argentin elnök szerint az ország gazdasága 2010-ben 9.1%-os növekedést könyvelhetett el. Az INDEC szerint is helytállóak ezek az adatok, számos közgazdász azonban kétségbe vonja hitelességüket. Szerintük a 9.1%-os növekedés túlbecsült, és legjobb esetben is csak hat-hét százalék közötti emelkedésről van szó – írja a La Razón.

Szerintük bár a gazdaság valóban hatalmas változáson ment keresztül, azonban az INDEC által kibocsátott adatok nem felelnek meg a valóságnak.

Az agráriumban a tavalyi év során a mezőgazdaság fejlődött a legdinamikusabban, elsősorban a megnövekedett szójatermelés miatt, továbbá jelentős emelkedés figyelhető meg a kereskedelemben és a szolgáltatási szektorban.

Ahogy már egy korábban megírtuk, Argentínában az árak az egekbe szöktek, a lakosság körében egyre nagyobb a pánik a folyton dráguló élelmiszerek miatt. Az inflációs rátát tekintve sincs egyetértés a kormány és a tartományok jelentései között, előbbi szerint „mindössze” 10.9%-ról van szó, míg a tartományi jelentések 26%-os inflációról számolnak be. 

Sándor Nóra

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »