Továbbra sincs egyetértés Chile és Bolívia között

Chile és Bolívia parttalan vitája tovább folytatódik, utóbbi ugyanis mindenáron ki szeretne jutni a Csendes-óceánra, ezt azonban csak Chile rovására tehetné meg.

A chilei Marcelo Díaz, a külügyi bizottság elnöke elfogadhatatlannak tartja a bolíviai elnök, Evo Morales azon kijelentését, mely a két ország közötti tengeri határokról szóló vita megoldását sürgeti. Morales azt szeretné, ha a chilei kormány mielőbb választ adna országának a határvita kapcsán, ezt szóvá is tette Díaznak: „Itt lenne már az ideje a konkrét javaslattételnek” – tudósít a La Tercera.

A chilei külügyminiszter, Alfredo Moreno az eset kapcsán hozzátette, hogy: „Chilének az eredmények számítanak, nem pedig a dátumok”. Az államtitkár pedig biztosította a bolíviai elnököt, hogy igyekeznek minél hamarabb megoldást találni a problémára, és erről haladéktalanul értesíteni fogják a szomszédos országot.

A két ország között hosszú évek óta tart a tengeri kijáróról folytatott vita, s 1978 óta nem tartanak fenn diplomáciai kapcsolatot egymással.

Sándor Nóra

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »