Lemond Martin Chren szlovák államtitkár

A Hayek-ügyben érintett Martin Chren lemond államtitkári funkciójáról. Hogy ez összefüggésben áll-e a Hayek-botránnyal, azt egyelőre nem erősítették meg. Martin Chren a továbbiakban Juraj Miškov gazdasági miniszter tanácsadója marad – közölte a TA3. Juraj Miškov a Sme.sk portálnak elmondta, délután négykor tartanak sajtótájékoztatót az ügyben.

Chren távozása nem függ össze Igor Matovič és az Egyszerű Emberek SaS-frakcióval kötött egyezségéből, ilyet szerinte nem kértek tőlük. Egyelőre Richard Sulík szóvivője sem akarta elárulni, mi a távozás oka. Tatiana Tóthová szerint ennek semmi köze az Egyszerű Emberekhez, sem a Hayek-ügyhöz.

Martin Chren tevékenykedett a Hayek Consulting tanácsadó cégben, amely az előző kormány idején tendert nyert a pénzügyminisztériumnál. Az Állami Számvevőszék ez ügyben lefolytatott vizsgálatát követően Iveta Radičová kormányfő úgy döntött, hogy Chrennek nem kell távoznia.

Paraméter.sk

Friss hírek

Nyomás alatt a DE30 a gyenge IFO adatok miatt

Vegyes mozgásokkal indult a hét a német tőzsdén, az index próbálja megvédeni a múlt hét végén beállított idei mélypontot, ezt azonban nem segítik a friss IFO hangulatindex adatok, melyek a vártnál gyengébben alakultak, és a számok megerősítik annak lehetőségét, hogy Németországra erős recesszió vár.

Read More »