Európa legnagyobb autópiacává válhat Oroszország

2020-ra Oroszország a világ hatodik legnagyobb autópiacává válhat majd az előrejelzések szerint, írja a Vedomosztyi orosz lap az amerikai The Boston  Consulting Group jelentésére hivatkozva. Jelenleg Európa legnagyobb piaca a gépkocsik eladásában Németország, ám a jelentések szerint 2020-ra Oroszországban majd több mint 4 millió autót fognak értékesíteni évente, amíg Németországban évi 3,6 milliót.

2010-ben Oroszország a 10. helyet foglalta el a világban az autók eladásában, miután 1,9 millió gépkocsit értékesítettek országszerte. Mindez a gazdasági válsággal magyarázható – az előrejelzések szerint Oroszország 2013-ra jöhet vissza a válság előtti szintre az autók eladásában, ami előreláthatólag 2,97 millió gépkocsit jelent majd abban az évben.

A világ legnagyobb autópiaca lejenleg Kína, amely 2009-ben előzte le az addig mindig vezető Egyesült Államokat. USA-t jelenleg Japán, Brazília, majd Németország követi a listában.

Anton Bendarzsevszkij

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »