Kevesebb lenne az ingyen gyógyszer

Gyógyszerhamisítástól is tart a romániai Gyógyszerészkamara amiatt, hogy a kormány bejelentette, csökkenteni kívánja az ingyenes és ártámogatott gyógyszerek számát. Az ilyen gyógyszerek számának csökkentése viszont gondokat okozhat a betegeknek – vélekedik a Gyógyszerészkamara elnöke, Dumitru Lupuleasa, hozzátéve, hogy egy-egy betegségre a generikus gyógyszerek számát pontosan kell rögzíteniük a szakértőknek, tudósít a Manna.ro.

Lupuleasa szerint a lista most valóban nagyvonalú, de minden változtatást rendkívül figyelmesen kell végrehajtani. „Kockázatos lenne, ha bizonyos korlátozások miatt hamisítványok tűnnének fel. Tudomásom szerint jelenleg nincsenek ilyenek” – fűzte hozzá.

A kormány újravizsgálja az ingyenes és ártámogatott gyógyszerek listáját, hogy csökkenthesse azok számát, és bizonyos orvosságokat olcsóbbakra cseréljen ki. A minisztérium tervei között szerepel továbbá 5 700 kórházi ágy felszámolása is, két szakaszban.

Kitekintő / Manna.ro

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »