Jemen: összecsaptak a rendőrök a tüntetőkkel

Összecsaptak a rendőrök és a tüntetők Jemen fővárosban, Szanában, miután az emberek demokráciát és az elnök, Ali Abdullah al-Szaleh lemondását követelték. Az Arab-félszigeten lévő országban a tunéziai forradalom győzelme óta kisebb-nagyobb megszakításokkal folynak a demonstrációk, amelyeken néhány ezren vesznek részt.

Az al-Dzsazíra a Human Rights Watchra hivatkozva arról számolt be, hogy 23 embert tartóztattak le és többen is megsérültek. A rendőrök elsősorban gumibotot és sokkolókat használtak. A főként egyetemi hallgatókból álló tüntetők Szaná központi terére szerettek volna eljutni, a biztonsági erők ezt akadályozták meg.Jemenben már eddig is határozottan léptek fel a tüntetésekkel szemben, de al-Szaleh arra is fordított figyelmet, hogy az ellenzéket megossza és bizonyos előremutató lépéseket tegyen a gazdaság fejlődése érdekében.

A hétvégén már voltak összecsapások Jemenben, akkor a kormány mellett és a kormány ellen felvonulók között tört ki a harc. Egy nappal korábban, szombaton, hatalmas örömünnep söpört végig a városon, miután megtudták, hogy Hoszni Mubarak lemondott Kairóban. Al-Szaleh az egyiptomi elnökhöz hasonlóan harminc éve van hatalmon.

Jeszenszky Nóra

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »