Ebből a vesztegetési botrányból most kimaradtak a politikusok

A hat hónapos megfigyelés alatt egyetlen politikushoz vezető kenőpénz-átutalást sem találtak – mondta el a România liberă napilapnak adott interjújában Traian Băsescu román államfő, tudósít a Manna.ro.

Băsescu ehelyett úgy véli, hogy a pénzek a szakszervezeti vezetőkhöz vándoroltak. „Amennyiben sakk-szakszavaknál maradunk, attól tartok, hogy a királynőt a szakszervezeti vezetők között kell keresnünk, ám ennek bizonyítása azokon múlik, akiket letartóztattak, vagyis hogy beismerik-e” – nyilatkozta az államelnök.

Hozzátette: a politikusokat nem zárja ki teljes egészében a játékból, mivel a vámoknál „a főnökök kinevezése politikusok befolyásával történik, ez nyilvánvaló.” Ám, mint elmondta, a titkosszolgálatok nyomozásai alapján biztosra veszi, hogy az itt összegyűjtött pénz nem „egy politikus” zsebébe került.

Jelenleg 97 határrendőrt és vámost gyanúsítanak csempészettel és csúszópénz elfogadásával, köztük az Országos Vámhatóság elnökét, aki nemrég lemondott tisztségéről.

Kitekintő / Manna.ro

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »