Megvonják az egyik politikus havi fizetését

Az SaS-es Natália Blahová és Milan Laurenčík után az SDKÚ-DS képviselője, Ivan Chaban is elveszti egy havi fizetését, amiért késve adta le vagyonbevallását. Erről a parlament összeférhetetlenségi bizottsága döntött. Chaban hasonlóan a két másik képviselőhöz tavaly augusztus 9-ig kellett volna leadnia a vagyonbevallását.

Az SaS képviselőiről már régebben döntött a bizottság, Chaban esete azért húzódott idáig, mert az augusztusi határidő előtt kirabolták az autóját, amelyben a vagyonbevallása is volt. A rendőrségtől kikérték az eset jegyzőkönyvét, de ez sem segített, Chaban pedig végül maga beismerte, hogy ha nem rabolják ki, valószínűleg úgy sem tudta volna határidőre leadni a dokumentumot.

Alojz Přidal (KDH) értékelte a képviselő beismerését, és hogy nem hivatkozott a rablásra. A törvény azonban egyértelműen fogalmaz, így Chaban sem mentesülhetett alóla.

SITA

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »