Tovább viszik a Duna-stratégiát

A kérdés elsősorban az, hogyan fogják az országok megvalósítani az elképzelt projekteket a valóságban.

Ahogyan arról már beszámoltunk, a Duna-stratégia nem is olyan régen újabb fázisához érkezett, amelyben a felelős államok kijelölésével felosztásra kerültek a szakterületek. A stratégiának 11 prioritási területe van, ebből Magyarország feladata lesz a fenntartható energiák ösztönzése (Csehországgal közösen), a vízminőség helyreállítása és megőrzése (Szlovákiával) és a környezeti kockázatokkal kapcsolatos kérdések kezelése (Romániával). Barsiné Pataky Etelka, a stratégia magyarországi kormánybiztosa szerint a koordinátori szerepekért nagy volt a küzdelem, összességében azonban hazánk pozitívan került ki a versengésből, fontos témákat megszerezve.

Az Európai Parlament hétfőn tartja a Duna-stratégia vitáját, majd a képviselők kedden szavaznak is az állásfoglalásról. Hazánk számára a kérdés külön is jelentős, mivel a magyar elnökség egyik prioritása a stratégia, illetve az arról való végső megegyezés júniusban. Most pedig, hogy már mindenki számára világossá vált, melyik állam milyen területekért felelős, és a munkában kivel kell együttműködnie, a kérdés elsősorban az, hogyan fogják az országok megvalósítani az elképzelt projekteket a valóságban.

Piukovics Judit

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »