A gázárak emelését követeli az IMF

Ukrajnában járt a héten a Nemzetközi Valutalap (IMF) kiküldött bizottsága, hogy az országnak nyújtandó kölcsönről tárgyaljon. Néhány hónappal ezelőtt, 2010 júliusának végén az IMF egy új együttműködési programot indított Ukrajnában, aminek a keretében az ország 15,15 milliárd dolláros kölcsönhöz jut majd. Persze ennek megvoltak a feltételei, többek között strukturális és gazdasági reformok bevezetése.

Ezeknek a feltételeknek a teljesítését jött vizsgálni a héten az IMF bizottsága. Ukrajna az ezt megelőző fél évben a neki kiirányzott 15,15 milliárdból eddig 3,4 milliárd dollárt kapott – azonban a többihez a bizottság további reformokat sürget. Nyikolaj Azarov ukrán miniszterelnök szerdán elmondta, hogy a felek közös pont elérésére fognak törekedni.

Az IMF ugyanakkor elég szigorú feltételeket szabott, aminek az ukrán lakosság látja kárát – írja a RIA orosz hírügynökség. Így többek között a női nyugdíjkorhatárt 60 éves korig kellene emelnie az ukrán kormánynak, és jelentősen emelni a gázárakat is a lakossági fogyasztók részére, hogy azok elérjék a piaci árakat.

Anton Bendarzsevszkij

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »