Feltűnt Obama leendő kihívója

Megtartották az amerikai konzervatív szervezetek és aktivisták CPAC (Conservative Political Action Conference) elnevezésű gyűlését. A találkozó minden évben fontos eseménynek számít, de idén ez most különösen így van, hiszen a republikánusok elnökjelöltet keresnek a jövő évi választásokra. A gyűlésen ezért beszédet mondott több olyan politikus is, akik várhatóan harcba szállnak a republikánus elnökjelöltség megszerzéséért, így Mitt Romney volt massachusettsi kormányzó, Newt Gingrich, a képviselőház vezetője Clinton ideje alatt és Tim Pawlenty volt minnesotai kormányzó.

A beszédekben két üzenet volt közös: az Obama-adminisztrációval szembeni éles kritika, valamint az állami kiadások radikális csökkentése melletti elköteleződés. A szónokok közül Mitch Daniels indianai kormányzó beszédje kapta a legjobb kritikákat. Danielsnek jó a sajtója, mióta ésszerű, de szigorú intézkedéseivel (adóemelések helyett elsősorban kiadáscsökkentések segítségével) egyenesbe hozta Indiana költségvetését. „Mi Indiánában egy ősi törzsi szokást követünk: kevesebb pénzt adunk ki, mint amennyi befolyik”.- jelentette ki Daniels, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy a lakosság egyre inkább elidegenedik a politikától: „A közvéleménynek kezd elege lenni a rágalmazásokból, és meg fogja jutalmazni azokat, akik tartózkodnak ettől. Ha arra akarjuk kérni az amerikaiakat, hogy csatlakozzanak hozzánk az ország megújításában, nem ártana, ha kicsit szeretnének is minket” – mondta a politikus. Bár hivatalosan még nem jelentette be indulását, sokan azzal számolnak, hogy Daniels harcba száll a republikánus jelölésért.  

Hettyey András

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »
Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »