Botrány a kormányban! Félmeztelen fotói miatt kellett lemondania

Internetes társkeresés miatt mondott le Chris Lee, amerikai republikánus képviselő. Politikai karrierjébe került, hogy valótlan adatokkal és félmeztelen fotóval ismerkedett

Chris Lee (46), republikánus kongresszusi képviselő szerdán este azt követően mondott le, hogy a Gawker pletykalap beszámolt a házas képviselő internetes flörtölő üzeneteiről – írja a The Washington Post. Lee a Craigslist online közösségi portálon egy nővel folytatott levelezést, amelyben saját nevét viselte ugyan, de magát 39 éves, jó anyagi helyzetű, elvált lobbistaként állította be és olyan fotót küldött magáról, amelyen meztelen felsőteste látszik.

Miután a férfi levelezőpartnere, egyszerű internetes kereséssel rájött a hazugságra, kapcsolatba lépett a Gawkerrel. Három és fél órával a hír megjelenését követően – némi tagadás után – Chris Lee bejelentette lemondását és bocsánatot kért családjától, valamint a választópolgároktól.

Az üzleti és a politikai életben is sikeres Lee New York egyik kerületének képviselőjeként jutott a kongresszusba, ahol épp most kezdte második ciklusát. Bár nézetei konzervatívak, egyes kérdésekben, mint például az élelmiszerbiztonsági rendszer, vagy a gyermekek egészségbiztosítási programja, a demokratákkal szavazott.  

New York kormányzójának most választásokat kell kiírnia, hogy Lee megüresedett székét, amely várhatóan továbbra is a republikánusoké marad, betölthessék.

Perényi Krisztián

Friss hírek