Izraeli megtorló csapás, nyolc könnyebb sérült

Palesztin rakétatámadásokra az izraeli légierő megtorló csapással válaszolt a Gáza-övezet északi részén.

A Hamasz korábbi tűzszüneti ígérete ellenére képtelen volt elejét venni, hogy szélsőségesek kedden rakétákat lőjenek ki Dél-Izraelre. A támadásért az Iszlám Dzsihád Front katonai szárnya, az Al-Kudsz Brigád vállalta a felelősséget. Célpontként egy katonai posztot jelöltek meg Khan Yunisban, de végül a rakéták mezőgazdasági területre és egy parkolóba csapódtak. Sérültekről nem érkezett hír.

Az izraeli hadsereg hivatalos közleménye szerint nem tolerálnak semmilyen, izraeli polgárokat és katonákat célzó támadást. Egyedül a Hamaszt tekintik felelősnek a Gáza-övezet eseményeiért,  nyugalmának fenntartásáért.

A rakétákra válaszul kedden éjszaka az izraeli légierő megtorló csapást hajtott végre az övezet északi részén, célpontként egy csempész alagutat, illetve két, fegyveresek által használt területet kijelölve. A bombázásokban nyolc palesztin könnyebben megsérült. Adham Abu Salmiya, a gázai Egészségügyi Minisztérium szóvivője szerint az izraeli megtorló csapás miatt tűz ütött ki a minisztérium gyógyszerraktárában (Haaretz).

Az izraeli hadsereg statisztikája szerint több mint negyven rakétát lőttek már ki az év eleje óta a zsidó államra.

Németh Vera

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »