Izraeli megtorló csapás, nyolc könnyebb sérült

Palesztin rakétatámadásokra az izraeli légierő megtorló csapással válaszolt a Gáza-övezet északi részén.

A Hamasz korábbi tűzszüneti ígérete ellenére képtelen volt elejét venni, hogy szélsőségesek kedden rakétákat lőjenek ki Dél-Izraelre. A támadásért az Iszlám Dzsihád Front katonai szárnya, az Al-Kudsz Brigád vállalta a felelősséget. Célpontként egy katonai posztot jelöltek meg Khan Yunisban, de végül a rakéták mezőgazdasági területre és egy parkolóba csapódtak. Sérültekről nem érkezett hír.

Az izraeli hadsereg hivatalos közleménye szerint nem tolerálnak semmilyen, izraeli polgárokat és katonákat célzó támadást. Egyedül a Hamaszt tekintik felelősnek a Gáza-övezet eseményeiért,  nyugalmának fenntartásáért.

A rakétákra válaszul kedden éjszaka az izraeli légierő megtorló csapást hajtott végre az övezet északi részén, célpontként egy csempész alagutat, illetve két, fegyveresek által használt területet kijelölve. A bombázásokban nyolc palesztin könnyebben megsérült. Adham Abu Salmiya, a gázai Egészségügyi Minisztérium szóvivője szerint az izraeli megtorló csapás miatt tűz ütött ki a minisztérium gyógyszerraktárában (Haaretz).

Az izraeli hadsereg statisztikája szerint több mint negyven rakétát lőttek már ki az év eleje óta a zsidó államra.

Németh Vera

Felkapott hírek

Friss hírek

DAX elemzés: fontos ellenállást tesztel az index

Ma délelőtt 11 órakor tették közzé a ZEW Intézet áprilisi hangulatindexét, ami csalódást okozott. A DAX jelenleg a múlt heti korrekció 61,8%-os visszatérési szintjét teszteli 15.270 pontnál, és ez a zóna alkotja a rövidtávú emelkedő háromszög felső határát is.

Read More »