Észbe kapott a Nokia

Észbe kapott a finn mobiltelefon-gyártó, az elmúlt negyedévekben ugyanis folyamatosan csökkenő piaci részesedéssel kellett szembesülni a vállalatnak, ezt a folyamatot pedig előbb-utóbb kezelniük kell. Piaci információk szerint a Nokia a Microsofttal bútorozhat össze, hogy közösen fejlesszék tovább termékeiket. Pletykák szerint a Nokia a Google-nál is kopogtatott, ám ott a beszámolók szerint nem járt sikerrel.

Tenni pedig valamit muszáj, hiszen a Google Android platformja és az Apple iPhone-ja folyamatosan növekvő piaci részesedésre tesz szert, amelyre eddig nem volt képes csattanós választ adni a Nokia. Kétségbe esnünk azonban nem szükséges, hiszen a Gartner felmérésre szerint az okostelefonok több, mint egyharmadán továbbra is a Nokia által favorizált Symbian rendszer fut.

A Nokia és a Microsoft feltételezett együttműködése egyébként nem is annyira meglep, hiszen a Nokia jelenlegi vezérigazgatója tavaly szeptemberben pont a Microsofttól igazolt a finn céghez, így a szinergiahatások kialakítása is jó úton haladhat. Hogy mindez milyen jövőképet jelent a Nokiának, arra a holnapi nyilvános bejelentés ad választ.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

Két hónapos csúcsa közelében forog a DAX

Kedvező ma a hangulat az európai tőzsdéken, amit az egészségügyi, illetve az utazási és szabadidős szektorok papírjainak emelkedése vezet. A friss GDP-adatok azt mutatták, hogy a brit gazdaság a vártnál kevésbé esett vissza a második negyedévben, ennek ellenére a brit gazdaság kilátásai továbbra is gyengék.

Read More »

Egyhavi csúcson járt ma az euró

Indexemelkedéssel indult a kereskedés pénteken a főbb európai értékpapírpiacokon. Az eurót a dollárral szemben ismét 1,03 felett jegyzik, ami egy hónapos csúcsot jelent. A dollár árfolyamának gyengülése a vártnál alacsonyabb amerikai inflációs adatok miatt következett be.

Read More »