Észbe kapott a Nokia

Észbe kapott a finn mobiltelefon-gyártó, az elmúlt negyedévekben ugyanis folyamatosan csökkenő piaci részesedéssel kellett szembesülni a vállalatnak, ezt a folyamatot pedig előbb-utóbb kezelniük kell. Piaci információk szerint a Nokia a Microsofttal bútorozhat össze, hogy közösen fejlesszék tovább termékeiket. Pletykák szerint a Nokia a Google-nál is kopogtatott, ám ott a beszámolók szerint nem járt sikerrel.

Tenni pedig valamit muszáj, hiszen a Google Android platformja és az Apple iPhone-ja folyamatosan növekvő piaci részesedésre tesz szert, amelyre eddig nem volt képes csattanós választ adni a Nokia. Kétségbe esnünk azonban nem szükséges, hiszen a Gartner felmérésre szerint az okostelefonok több, mint egyharmadán továbbra is a Nokia által favorizált Symbian rendszer fut.

A Nokia és a Microsoft feltételezett együttműködése egyébként nem is annyira meglep, hiszen a Nokia jelenlegi vezérigazgatója tavaly szeptemberben pont a Microsofttól igazolt a finn céghez, így a szinergiahatások kialakítása is jó úton haladhat. Hogy mindez milyen jövőképet jelent a Nokiának, arra a holnapi nyilvános bejelentés ad választ.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek