Észbe kapott a Nokia

Észbe kapott a finn mobiltelefon-gyártó, az elmúlt negyedévekben ugyanis folyamatosan csökkenő piaci részesedéssel kellett szembesülni a vállalatnak, ezt a folyamatot pedig előbb-utóbb kezelniük kell. Piaci információk szerint a Nokia a Microsofttal bútorozhat össze, hogy közösen fejlesszék tovább termékeiket. Pletykák szerint a Nokia a Google-nál is kopogtatott, ám ott a beszámolók szerint nem járt sikerrel.

Tenni pedig valamit muszáj, hiszen a Google Android platformja és az Apple iPhone-ja folyamatosan növekvő piaci részesedésre tesz szert, amelyre eddig nem volt képes csattanós választ adni a Nokia. Kétségbe esnünk azonban nem szükséges, hiszen a Gartner felmérésre szerint az okostelefonok több, mint egyharmadán továbbra is a Nokia által favorizált Symbian rendszer fut.

A Nokia és a Microsoft feltételezett együttműködése egyébként nem is annyira meglep, hiszen a Nokia jelenlegi vezérigazgatója tavaly szeptemberben pont a Microsofttól igazolt a finn céghez, így a szinergiahatások kialakítása is jó úton haladhat. Hogy mindez milyen jövőképet jelent a Nokiának, arra a holnapi nyilvános bejelentés ad választ.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

Piaci körkép: újabb felpattanást adott vissza a DAX

Ma délelőtt 10-kor tették közzé a negyedik negyedéves német GDP jelentést, az adat megerősítette az előzetes adatokat, ezek alapján pedig a német gazdaság teljesítménye az utolsó negyedévben visszaesett. A Henkel 1 milliárd eurós részvény-visszavásárlási programot indít.

Read More »

Piaci körkép: 10 éve nem volt ilyen jó a Deutsche Bank eredménye

Nagy mínuszban kezdték a napot az európai tőzsdeindexek a Fed ülés utáni kockázatkerülő hangulatban, de nyitás után erős felfelé tartó hullám indult el, és mostanra az európai indexek többsége már alig marad el tegnapi záróértékétől. A nap fő eseménye az amerikai negyedik negyedéves GDP jelentés közzététele lesz 14:30-kor.

Read More »

Leave a Reply