Növelné a munkahelyek számát Obama

Barack Obama arra kérte a gazdasági vezetőket, hogy a tartalékaik felhasználásával növeljék az alkalmazottaik számát. Néhány gazdasági vezető szerint ez azonban nem oldja meg a gazdasági problémákat.

Barack Obama a Kereskedelmi Kamarában tartott beszédében arra kérte a gazdasági vezetőket, hogy növeljék az alkalmazottak számát. A több billió dollárnyi tartalékaik segítségével a magasabb kínálat, kereslet és profit olyan körét teremthetnék meg, amelynek köszönhetően növelni lehetne a foglalkoztatottak körét – számol be a The New York Times.

A gazdasági vezetőknek tartott beszédében Obama hangsúlyozta, hogy meg akarja oldani a gazdasági problémákat, azonban szerinte a vállalkozások felelősségvállalására és szerepvállalására is szükség van. Az amerikai elnök tervei között szerepel az adózás egyszerűsítése, valamint a szükségtelen szabályozások felszámolása is.

Néhány gazdasági vezető azonban szkeptikus Obama tervét illetően. Harold Jackson, a Buffalo Supply Inc. vezetője szerint attól még nem lesz magasabb a kereslet, hogy a tartalékaikat szükségtelen munkaerő foglalkoztatására fogják költeni.

A Kereskedelmi Kamara sem az egészségügyi reformot, sem az Obama-adminisztráció bankokkal kapcsolatos politikáját nem támogatta, sőt a novemberi választási kampányok során 50 millió dollárt költött arra, hogy bebizonyítsa azt, hogy Obama és a demokraták kárt okoznak a gazdaság és a kapitalizmus számára. Ezzel ellentétben Thomas J. Donohue, a Kamara elnöke kijelentette, hogy az export és a szabadkereskedelem növelése, az államadósság csökkentése, valamint az infrastruktúra és technológia fejlesztése terén együtt fog működni a demokratákkal.

Fülep Ágnes

Friss hírek

Kinek ajánlott a hajbeültetés? (x)

A kopaszodás nem visszafordítható folyamat, így a hajbeültetés bizonyul az egyetlen hatékony megoldásnak a problémára megszüntetésére. Felmerülhet azonban a kérdés, hogy alkalmasak vagyunk-e egyáltalán a beavatkozásra, illetve hogy milyen kritériumoknak kell megfelelnünk. 

Read More »