Magyar utcanévtáblákat feszegettek le Érsekújvárban

Kedden behívatták a városi rendőrségre azt a két férfit, akik a múlt hét végén ittas állapotban lecsavaroztak egy magyar utcanévtáblát egy Vas utcai családi ház faláról, majd megrongáltak egy másikat a Komjáti utcában.

A táblarongáló hazafiak valószínűleg a közeli ivóban kissé felöntöttek a garatra, és máris rossz szemmel nézték az utcák magyar megnevezéseit. Csavarhúzóval a kezükben indultak el igazságot szolgáltatni, úgy döntöttek, hogy a magyar feliratú táblákat szép sorjában leszerelik a lakónegyedben.

„A táblafeszegetőkre az egyik helyi lakos hívta fel a figyelmünket, aki az esti híradó nézésekor furcsa zajt hallott. Az elkövetőket a második magyar feliratú tábla feszegetésénél sikerült tetten érni. Az egyik férfinál 1,1 a másiknál 1,3 ezrelék véralkohol szintet állapítottak meg“ – tájékoztatott Richard Sedláček a városi rendőrség szakreferense.

A két férfi közül az egyik érsekújvári lakos, a másik táblarongáló Bazinból származik, de már hosszabb ideje él a járási székhelyen.

A garázdálkodók nem tudták megindokolni, miért akarták a környező utcákban található magyar feliratú táblákat leszerelni és begyűjteni, de hajlandók jóvátenni a hibájukat.

Kitekintő / Új Szó

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »