Illegálisan vágják a fákat Marosvásárhelyen

Folytatódtak a törvénytelen fakivágások Marosvásárhelyen. A polgármesteri hivatal utasítására az elmúlt héten már megcsonkították a Teleki Téka előtt lévő parkot, félévszázados, egészséges fákat döntöttek ki a helyükből. A hátramaradt néhány hársfát szombaton vágták ki, egyetlen példányt sikerült megmenteni.

Borbély László környezetvédelmi miniszter sajtótájékoztatót tartott ma a helyszínen a környezetvédelmi ügynökség, illetve a környezetvédő egyesületek képviselőivel közösen. A helyszínen kiderült, a fakivágások törvénytelenül, engedély nélkül történtek.

Elmondta: a törvénytelen fakivágásért kezdeményezni fogja a tettesek felelősségre vonását. A környezetvédelmi felügyelőség részéről Ovidiu Condurache érkezett a helyszínre, aki elmondta, hogy csupán a zöldövezetekre vonatkozó 10-es számú törvény alapján szabhatnak ki büntetést azokra, akik felelősek a fakivágásért.

A környezetvédő szervezetek szerint már csak polgári engedetlenséggel lehet megállítani a törvénytelen fakivágásokat Marosvásárhelyen.

A környezetvédelmi miniszter véget szeretne vetni a törvénytelen fairtásaoknak, ezért péntekre összehívta az érintetteket. Claudiu Maior alpolgármester szerint közlekedésbiztonsági okokból volt szükség a fakivágásokra.

Erdély.ma

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »